Pneumatiky

 

Zdravím vás pánové, jelikož se tu vedou často debaty kdo používá jaké pneumatiky, a jak dlouho vydrží.Rozhodl jsem se tedy vybrat vámi nejzmiňovanější.

Vložil jsem tam pouze pár vět z internetu které se zobrazují u typu pneu a pak odstavec kde jsem shrnul informace, které jsem načerpal z vašich debat na různých fórech. Nemohu zde napsat které jsou lepší a které horší , záleží na stylu jízdy, nahuštění pneu atd. atd.

Proto za pomoci Geka, vložíme anketu, kde označíte váš oblíbený typ pneu na kterém jezdíte, či který by jste z vlastní zkušenosti doporučili.

MITAS

Mitas E-07 Moderní figurový dezén pro přední i zadní kola pro cestovní enduro. Velmi dobré jízdní vlastnosti jak na silnici, tak i v lehčím terénu.

 

Z fóra: její cena odpovídá kvalitě,občas praská vzorek na středu a ke konci životnosti se láme na bocích. I přesto je spousta motorkářů  s touto pneu spokojeno a myslím si že je i mezi nejpoužívanější.

Mitas E-08 nabízí moderní desén pro přední i zadní kola cestovních enduro motocyklů. Velmi dobré jízdní vlastnosti na silnici i v lehkém terénu, vysoký kilometrový výkon.

Z fóra: tento typ pneu je převážně na silnici.

 Hodně jste psali, že za mokra a rosy je hodně nestabilní a na silnici klouže .


 

Mitas E-09 -  nabízí moderní figurový desén i pro přední kola enduro motocyklů. Velmi dobré jízdní vlastnosti na silnici i ve středně těžkém terénu. Provedení DAKAR má zesílené bočnice

Z fóra: Ve srovnání s TKC 80 je v terénu malinko lepší a na silnici také pěkně drží, ale rychle mizí.Jinak je to super pneu.

 

 

DUNLOP

DUNLOP TRAILMAX je motopneu, která se řadí mezi klasiku mezi endurovými pneumatikami. DUNLOP TRAILMAX je určena pro stroje o větším objemu pro jízdu převážně na silnici. Rozložení výkonu je cca 80 % silnice a 20 % terén.

Z fóra: tvrdší pneu, na silnici pěkné svezení a dobře drží v zatáčkách


Metzeler

Metzeler Enduro Sahara 3 pneumatika s velmi dobrým výkonem na silnici určená pro světoběžníky hledající maximální potěšení v každém terénu. Jednoúčelově vytvořený profil a směs běhounu perfektně kombinující bezpečnost v zatáčkách s výbornou trakcí v terénu. Geometrie rozložení vzorku projektována pro samočisticí schopnosti: stabilní a precizní trajektorie bez prokluzu i na měkkém, bahnitém terénu. Výborné řízení s jednoduchým nájezdem do zatáčky s

vysokou mírou bezpečnosti při jízdě na hranici možností.

 

Z fóra: Tento vzorek je podobný jako je u Mitas 07, ale tento materiál je kvalitnější a lépe drží na silnici a vzorek nepraská.- více vydrží.

 


CONTINENTAL

 

TKC 80 Talent na silnici i do terénu. - Pneumatika prověřená na dálkových jízdách i na soutěžích. - Velmi dobré samočisticí vlastnosti. - Výborné boční vedení na měkkém povrchu. - Skvělý záběr na silnici i v terénu. - Vysoký kilometrový výkon.

 

Z fóra: V terénu dobře drží, na silnici také mizí rychle ikdyž je tvrdší směsi nežli Mitas

Metzeler 

Metzeler Turance Víceúčelová pneumatika vyvinutá a navržená pro velká moderní endura zaměřená na jízdu po silnici. Vylepšená struktura kostry pro lepší stabilitu při vyšších rychlostech s resistencí vůči vlnění motocyklu, ideální pro dlouhé cesty. Perfektní kombinace dlouhé životnosti a výborného trakčního výkonu i při jízdě v lehkém terénu díky upravené směsi běhounu. Výborná přilnavost s lehkým a přesným řízením dovoluje jednodušší ovládání za každého počasí.

Z fóra: na silnici velice dobrá

Bridgestone


Bridgestone TW48 pneumatika pro silniční užití s ambicemi v lehkém terénu.

 

Heidenau


Heidenau K60 doprodej, nahrazeno K60 Scout již je dostupná i nová verze K60 SCOUT

 

Tento profil je vhodný a účinný na všech površích a je také vhodný i pro silnici. Velké bloky zaručují vysoký kilometrový výkon a široké drážky běhounu poskytují potřebné sebečištění.

Michelin Desert

Pro Dakarské rallye, ideální do písečného terénu. Vynikající a bezpečná pneumatika, především v kombinaci s pěnovou výplní Bib Mousse. Homologovaná pro běžný silniční provoz.

 

Fíďa