DR BIG meeting - Německo 2003

První mezinárodní DR BIG sraz - vesnička (městečko) Walldorf

19. - 22. 6 2003

Již dlouho dopředu jsme věděli, že se v Německu chystá mezinárodní DR-BIG sraz. Na 4. srazu v Rychnově se několik skupinek lidí domlouvalo, že vyrazí do "Rajchu". Později, jak se na místě zjistilo, dorazilo čechů minimum.

Po zvážení dvou tras, jsme dospěli k názoru, že zvolíme trasu o něco delší, ale rychlejší přes německé dálnice. V pátek v 6 hod. ráno vyrazilo 5 BIGů z okolí Letohradu směr Praha. Jedeme přes Prahu, hraniční přechod Hora sv. Šebestiána (kde byla dlouhá čekací doba), Chemnitz, Gera. Před Erfurtem jsme sjeli po státovce na Suhl a bez velkých problémů jsme přes Meiningen dorazili do Walldorfu, kde na kopci nad městečkem bylo místo konání srazu. Z domova nám na tachometru naskočilo 590 km.

Vstupné bylo na nás dosti vysoké - 17 Euro. Výhled na kopcovitou krajinu, které vévodil hrad, byl nádherný. Avšak z druhé strany přilehlý prasečák svým vzhledem, ale hlavně strašným smradem kazil celkový dojem. Na "place" byl velký stan s občerstvením a posezením, záchody u kupy hnoje, a voda se sprchou (teplou) byla z důvodu el. energie 250m mimo. Po celou dobu konání byla volně přístupná motokrosová trať, kterou volně využívali "brutální krosaři" z Německa.

Ze zkušeností z minulého roku jsme tušili, že program bude na naše poměry opět slabý. V pátek večer se promítaly diapozitivy z různých delších cest. V sobotu po obědě se většina čechů (6) opustila sraz.

Hlavní program byl směrován na sobotu odpoledne na dlouhou vyjížďku se zastávkami a menším programem, plus 2 malé vyjížďky mimo asfalt. Po příjezdu z vyjížďky začalo pár soutěží na motokrosové trati. Následně se vrhli na trať mnozí BIGaři (převážně z Německého Rally BIG týmu) a začalo to, co jsme nazvali "Brutální SHOW motokros". Co lze dělat s dvěma metráky na trati jsme nechtěli uvěřit ( skoky přes celou lavici,....). Škoda, že jsme s sebou neměli videokameru. Na tra» vyjel i BIG v úpravě Supermottard (opravdová "leštěnka"), který po druhém pádu a "totálním očesání" stroje vzdal závod s ostatními učastníky. Na večer po vyhlášení nejvzdálenějšího účastníka a výsledků ... se opět promítaly diapozitivy (celou Afrikou na BIGu,...).

Celkem se nás sešlo přes 140 BIGů, z toho 9 jich sedlaly německé ženy!!, 9 čechů, 3 Rakušani, 3 Švýcaři, 2 Holanďani, 1 Francouz, 1 Maďar, 1 Islanďan a nejdále to měl 1 Portugalec.

Ráno vyjíždíme v 8 hod. ráno - uě jen ve třech a domě jedeme jinou cestou. Po Německu projíždíme krásnou kopcovitou krajinou směr Sonneberg, Kronach, hraniční přechod s ČR v Pomezí nad Ohří, Cheb, Karlovy Vary,… a domůůů.

Aldy & Pája